Du er her: Forside \ Artikler om haven

Hent det nye Haveglæder gratis

haveglaeder tidlig foraar20
Forår Artikel 

2015 er startet med saft og kraft fra havens mange planter. Vinteren har været skånsom og forårets kalden har længe lydt. Vi nyder de mange forårsbebudere i nabokvarterets haver, men hvordan kan vi selv bidrage til forårsfesten?

Læs i årets første nummer af Haveglæder om alle de skønne forårsblomster på både stauder, buske og træer. Få masser af tips og gode råd om havemøbler, forårsrengøring i drivhus og have samt en opskrift på at genetablere en grøn tæt plæne! Vidste du, at du sagtens kan nå at høste salat og radiser i bunden af dit drivhus inden tomatplanterne skal plantes ud? Læs meget mere om de mange tips, der gør din have langt mere udbytterig.

Ude i dit havecenter kan du her til påske hente det nye havemagasin, Haveglæder tidligt forår 2015, ganske gratis. Har du allerede downloadet vores app på din mobil, kan du nemt se, hvor det nærmeste ligger. Ellers finder du en liste her...

Rigtig god fornøjelse!

Indhold:

Forårets blomster
Påskeklokker er ikke kun for havenørder
Forårets skovhave
Det gule forår / Det rosa forår

Kom godt fra start
Sådan slipper du af med skvalderkål
Havemøblerne, haveredskaber og drivhus
Forårskur til græsplænen

De allerførste måltider fra egen have
Tyvstart dit drivhus
Så selv

haveglaeder tidlig foraar01

haveglaeder tidlig foraar02

 

Påskeklokker i haven

helleborus
Forår Artikel 

Nogle af havens allerførste blomster er juleroser og påskeklokker. Begge stauder hører til Helleborus-slægten og forskellen mellem juleroser og påskeklokker er først og fremmest tidspunktet, de blomstrer på.

Mange nye sorter ser dagens lys og kan ofte være krydsninger mellem arter – også mellem juleroser og påskeklokker. Derfor er det en god rettesnor at kalde dem, der kan blomstre før jul for juleroser, og dem som først blomstrer efter jul for påskeklokker.

 

Læs mere:

Såjord og frøposer

Froe
Forår Artikel 

Vi er mange, der går helt amok på frøhylderne, der udbyder et meget bredt sortiment af de skønneste grøntsager og blomster til haven.

De er nemme at tage med hjem, men når man så skal i gang med at så, er der flere praktiske ting, som det er værd at tage stilling til.

Læs mere:

Kalenderen passer

plantning
Forår Artikel 

For en gang skyld passer det - årskalenderen viser forår og det stemmer overens med haven netop nu. Erantis og vintergækker stå smukt i de ældre haver. Det pibler op af jorden med små staudespirer, de tidligste blomstrende buske blomstrer næsten, ja selv ukrudtet har fuld kraft frem.

I modsætning til andre forår, er dette virkelig et forår, hvor man rigtig kan få plantet med god samvittighed.

Læs mere:

Tilplantning af krukker

krukke02
Vinter Forår Sommer Efterår Artikel

Trin for trin opskrift på, hvordan man tilplanter sine krukker. Lige fra valg af krukke, til valg af jordindhold og til, hvordan man lettest kommer til at passe alle de dejlige krukker.

Læs mere:

Redskabspleje

redskaber-vinter
vinter Artikel 

Året afsluttes ofte med hovedrengøring af hjemmet, så julens gæster kan føle sig ekstra velkommen. Udvid oprydningen og rengøringen til også at omfatte havens småmaskiner og redskaber.

Læs mere:

Julegaven

julegave
vinter Artikel 

Er du helt på herrens mark, når du skal finde en gave til din familie og venner, så er løsningen måske at finde i dit havecenter. Det er nemlig langt fra kun hækplanter, som du her kan købe.

Læs mere:

Beskær vin og blåregn

beskaering-af-vin02
vinter Artikel 

Hvis du trænger til at stresse af midt i julens mange aktiviteter og mængder af mennesker, der med panik i øjnene skal handle gaver, pynt og mad ind, så gå i haven et par timer. Vejret er mildt – så mildt, at beskæringsarbejdet sagtens kan udføres på enkelte planter.

Læs mere: