Du er her: Forside \ Artikler om haven

Havens Dag 2014: Sans for haven

havensdag-plakat
Sommer Efterår Artikel 

Sans for haven – most og saft fra havens frugter og bær

Selvforsyning og nærvær er begreber, der er oppe i tiden, og det agter de danske havecentre at følge op på, når de d. 14. september 2014 afholder Havens Dag.

Interessen for at dyrke egne afgrøder har gennem de seneste år været stor, og den store glæde ved selv at dyrke afgrøder smitter over hækken til naboen, som også vil prøve kræfter med dyrkningen af sprøjtefrie, fuldt modne frugter og bær.

De danske havecentre oplever stor interesse for de mange spiselige planter, man selv kan dyrke i haven, så dette års tema til Havens Dag afspejler helt klart den virkelighed alle med ”jord under neglene” befinder sig i.

Læs mere:

Hent Haveglæder gratis

haveglaeder efteraar2014
Efterår Artikel 

Danske Havecentre har netop udgivet årets tredje magasin, Haveglæder Efterår 2014. I dette nummer af Haveglæder kan du blive inspireret af glødende stauder til både forår, sommer og efteråret, lære at lave din egen most, blive informeret om beskæringer netop nu og både læse om havearkitektens bud
på en interessant have og Ritt Bjerregårds økologiske frugtplantage.

Læs mere:

Plant nye jordbærplanter

jordbaerplanter
Sommer Efterår Artikel 

En jordbærplante giver højeste udbytte, når den er to eller tre år gammel, derefter går det ned ad bakke med mængden af bær. Du skal derfor forny dit jordbærbed hvert tredje år. Det kan gøres i ét hug, men så vil du mangle bær det første år efter udplantningen.

En anden metode er at udskifte 1/3 af dine planter eller rækker hvert år.

Læs mere:

Klatrehortensia

klatrehortesia
Sommer Artikel 

En af årstidens mest opsigtsvækkende planter er klatrehortensia.

På latinsk hedder den Hydrangea anomale ssp. petiolaris – et noget langt navn til en af havens planter, som man bare må eje. Fuldstændig ukompliceret at passe. Den skal hverken beskæres, bindes op eller gødes specielt.

Læs mere:

Rosens dag

roses06
Sommer Artikel 

Sidste søndag i juni måned var det ROSENS DAG. Det blev flittigt fejret i alle landets rosenkredse i Danmark. I år faldt ROSENS DAG d. 29. juni, og mange steder var der fest i private haver, i havecentre og offentlige rosenhaver.

Du kan sagtens plante roser i haven nu – og planterne er rigtig flotte i dit havecenter, der netop nu har et meget bredt sortiment at tilbyde.

Læs mere:

Stikkelsbærmarmelade

stikkelsbaersyltetoej
Sommer Artikel 

I vores have spises de fleste stikkelsbær direkte fra busken af den yngre generation, mens ”vi gamle” helst spiser bærrene i tilberedt tilstand. Især som tilbehør til pandekager med vaniljeis, er det en udsøgt fornøjelse at hælde lidt stikkelsbærmarmelade over.

Læs mere:

Ferien er nær

ferieklar
Sommer Artikel 

Studenterne springer ud og skoleeleverne holder afslutningsfester og komsammen. Et helt år med masser af læring er ved at være slut og en tiltrængt ferie står for døren.

Virksomhederne i Danmark har planen for ferieafholdelse klar, og det har vi også i dit lokale havecenter. MEN vi holder ikke ferielukket, så kig bare forbi, hvis du mangler lidt græsfrø, jord til en krukke, friske jordbærplanter eller en gave/et gavekort til en af sommerens mange fester.

Læs mere:

Rododendron – jord, vand og næring

rhododendron-blomstrer
Sommer Artikel 

Har du allerede et rododendronbed, ved du allerede, hvor meget beundring det får hvert forår og forsommer, når de forskellige sorters blomster springer ud. Den store variation i farver, former og størrelser på planter er til at fare vild i, når man skal vælge nye planter til haven.

Men hvordan opnår du, at bedet fortsat ser lige så prægtigt ud?

Læs mere: