Du er her: Forside \ Artikler om haven

En have i stilstand…

foraarsloeg
Efterår Artikel 

….. er en have i tilbagegang. Sådan vil mange haveentusiaster mene.

Det er ligesom livet; hvis vi ikke udfordres og får nye indtryk og input, vil vi ikke udvikle os og går i stå. En del af de planter, som jeg plantede for ti år siden, har jeg måttet skille mig af med igen.

Enkelte groede aldrig rigtig til – de var måske plantet et forkert sted. Andre døde i de hårde vintre, men andre igen blev spist af de f…… mosegrise.

Læs mere:

Æbletid - agurketid

aebler-efteraar
Efterår Artikel 

Man kan næsten ikke åbne dagens avis uden at der er store og lange reportager om æbler. Om det skyldes, at der ikke er så meget andet at skrive om (agurketid), eller om det blot er et udtryk for, at æbler betyder meget for mange mennesker, er ikke lige til at sige. Dog er jeg sikker på, at rigtig mange danske hus- og haveejere dyrker mindst ét æbletræ i deres have.

Læs mere:

Lunt og smukt

plantetid
Efterår Artikel 

Vejret kan vi ikke tillade os at klage over. Sjældent har en sensommer og et efterår leveret så mange brugbare udetimer, som det er tilfældet i år. Selv om fyringssæsonen startede 1. oktober, vil mange kunne mærke, at radiatorerne er langt fra en fuldtidsstilling og forbruget af fyringsolie eller gas minimal.

Læs mere:

Gød buksbom og afrikansk stjerneskærm

skaermliljer
Efterår Artikel 

Det er måske nogen tid siden du sidst har haft gødningsposen fremme, men nu skal du til det igen.

Buskbom, der gennem hele foråret og sommeren har udviklet ny vækst, som du måske tilmed har trimmet med hæksaksen, kræver gødning netop nu.

Læs mere:

Ny græsplæne?

graesfroe
Efterår Artikel 

Du kan med fordel så nyt græs nu og frem til midten af oktober måned. Jordens temperatur og fugtighed er helt optimal her i starten af efteråret og vil give dig et flot resultat.

Arbejdet med at så er ikke ret stort, men skal du starte helt forfra på jord, som ikke tidligere har været plæne, kræver det lidt mere tid.

Læs mere:

Sommerbeskæring

aeblebeskaering
Efterår Artikel 

Æbletræerne står flotte med mange frugter. Har du husket eller nænnet at tynde ud i antallet af æbler på grenene, vil du kunne høste store flotte æbler, der nemt konkurrerer med de flotte æbler i butikkerne.

Mange haver har ikke plads til fuldt udvoksede og naturligt voksende træer, som derfor er beskåret for at give plads, men også for at give luft i træet.

Har du godt luftskifte i din trækrone, vil mængden af svampesygdomme og insektangreb også være mindre.

Læs mere:

Succes med tulipaner

tulipanloeg
Efterår Artikel 

Selv om havesæsonen slet ikke er ovre, er det allerede nu, du skal tænke på næste år. Forårsløg som tulipaner, krokus, påskeliljer, vintergækker og hyacinter skal nemlig i jorden nu.

Forårsløg kan du lægge mange forskellige steder i haven. I staude- og rosenbede, midt i græsplænen eller i krukker. Forårsløgene er rigtig forårsbebudere og afhjælper de lidt triste forårsbede godt.

Overvejer du at lægge løg i græsset, bør det kun være de meget tidligtblomstrende løg som vintergækker og krokus, da de jo gerne skal være færdige med at blomstre inden græsset skal slås.

Læs mere:

Havens Dag 2014: Sans for haven

havensdag-plakat
Sommer Efterår Artikel 

Sans for haven – most og saft fra havens frugter og bær

Selvforsyning og nærvær er begreber, der er oppe i tiden, og det agter de danske havecentre at følge op på, når de d. 14. september 2014 afholder Havens Dag.

Interessen for at dyrke egne afgrøder har gennem de seneste år været stor, og den store glæde ved selv at dyrke afgrøder smitter over hækken til naboen, som også vil prøve kræfter med dyrkningen af sprøjtefrie, fuldt modne frugter og bær.

De danske havecentre oplever stor interesse for de mange spiselige planter, man selv kan dyrke i haven, så dette års tema til Havens Dag afspejler helt klart den virkelighed alle med ”jord under neglene” befinder sig i.

Læs mere: