Du er her: Forside \ Artikler om haven

Påskeliljer i mange udformninger

Paaskeliljer
Forår  Artikel 

Påskeliljer hører til i planterigets narcisfamilie. Der er ca. 60 forskellige arter i familien. De hører oprindeligt til i Europa og Vestasien, hvor de i skove, enge og på bjergskråninger vokser. Det er alle løgplanter, og de findes i størrelser fra 4 cm og til en højde på ca. 60 cm.

Bladene er smalle og blomsterstænglen er kantet og hul. I toppen af stænglen sidder en enkelt blomst med en trompet omgivet af seks kronblade. Narcisser blomstrer fra marts til april maj måned.

Læs mere:

Såning i drivhuse og vindueskarme

saaning
Forår  Artikel 

Dyrker du selv dine udplantningsplanter, skal du netop nu begynde at så salat, kål, porrer og sommerblomster. Om ca. en måned er det tid til udplantning i køkkenhaven. De allerede såede afgrøder som chili, peber og tomat står høje og ranglede og skal afhærdes.

Læs mere:

Sommerblomster, der tåler nattefrost

stedmoder frost
Forår   Artikel 

Trods den milde vinter og det tidlige forår, er der frost på græsset om morgenen, og iskolde vinde stryger henover land. Det er derfor aktuelt at gå efter de sikre sommerblomster til bedet og krukkerne.

Læs mere:

Plantning af pæoner

 

Når du skal plante dine pæoner, er der nogle ting, du skal være opmærksom på for at få det bedste udbytte af disse vidunderlige planter.

Se, hvordan du gør i videoen her nedenfor...

 

Klippet er fra Charlies Have

Plantning i krukker

 

Det er vigtigt at tilplante dine krukker rigtigt, så du får den allerbedste resultat.

Se hvordan i videoen herunder...Oprydning og rengøring

foraarsrengoring
Forår Artikel 

Når forårssolen kalder på vinduespolering, er det også tid til at få rengjort drivhuset. Gamle krukker, kasser og potter skal ryddes op så huset kan blive tømt.

Læs mere:

Beskæring af frugtbuske

hindbaer-frugtbusk
Forår Artikel 

Syltetøjsglassene med de hjemmelavede hindbær, solbær og stikkelsbær-lækkerier er ved at slippe op fra gemmerne.

Måske er der et par tiloversblevne poser frosne bær tilbage bagest i fryseskabet eller i bunden af kummefryseren, men trangen til at plukke friske bær fra haven rykker nærmere. Brug derfor en time i rækken med solbærbuske, ribsbuske og stikkelsbær.

Læs mere:

Forspiring af kartofler

forspiring
vinter Forår Artikel 

Egentlig er det ikke nødvendigt at forspire kartofler – de skal nok komme op af jorden helt af sig selv.

Grunden til, at mange alligevel vælger at forspire kartofler er, at fornøjelsen af nye friske egne fremavlede kartofler hurtigere sker fyldest.

Læs mere: