Du er her: Forside \ Artikler om haven

Vandingstip

vanding
sommer Artikel 

Når sommerens varme, forhåbentlig kommer, er udtørringen stor og flere af havens planter kræver vand.

Der er stor forskel på, hvor meget vand de forskellige planter kræver og bor du et sted, hvor det ofte er meget tørt, bør du plante de planter, der er mest egnede til at vokse tørt, men også planter, der evner at sende kraftige rødder ned i så dyb en jord, at de kan forsyne sig med vand i tørre perioder.

 

 

 

 

Læs mere:

Hortensia i krukkerne

hortensia i krukker
sommer Artikel 

Hortensia er et godt bud på sommerens krukkeplante, og vi er mange der ikke kan undvære de prægtige og flotte blomster på de robuste stængler i krukkerne på terrassen eller ved indgangen til huset.

Hortensia er flerårige planter der, i modsætning til sommerblomster, kommer tilbage år efter år med ny vækst og blomster. Dvs. de fleste gør, for vi er nogle, der har oplevet, at hortensiablomsterne udebliver de efterfølgende år. Årsagen til dette svigt findes i plantens gener, så her får du lige en kort gennemgang af de forskellige typer hortensia, som du kan finde i dit havecenter:

 

 

 

Læs mere:

Sommertradition

sommerblomster01
Forår sommer Artikel 

Lige nu bugner dit havecenter med et meget stort og bredt udvalg af sommerblomster. De er alle rigtig smukke og giver alt ”det grønne” et farverigt løft. Sommerblomster hedder det, fordi planterne, der ofte kun holder ét år, blomstrer flittigt hele sommeren.

Mange handler den samme mængde sommerblomster ind, som de plejer – ja, faktisk vil de fleste endog købe nøjagtigt de samme farver og sorter, som sidste år.

 

 

 

Læs mere:

Få det nye sommermagasin gratis

haveglaeder sommer2015
sommer Artikel 

Sommeren er over os og snart starter skolernes sommerferie. Vi flytter måltiderne ud på terrassen og nyder havens mange blomster.

Det er højsæson for roser og stauder, så i denne sommerudgave af Haveglæder kan du få historien bag rosenforædlingen, få tips og idéer til hvordan man planter roser i krukker, og hvordan man lykkes med at kombinere roser og stauder i et bed.

 

 

 

 

Læs mere:

Tomatplanter i drivhuset

cherrytomater
Forår sommer Artikel 

Rigtig mange har nu både tomat- og agurkeplanter plantet ud i deres drivhuse, og i den nærmeste fremtid vil endnu flere se de først tomater og agurker blive dannet i forbindelse med blomstringen.

Har du været tidligt ude, vil nogle af de nederste blade allerede nu være gule og se kedelige ud – det skyldes de lave nattetemperaturer. Har du endnu ikke plantet ud, kan du sagtens nå det.

 

 

 

 

Læs mere:

Mangler planterne næring?

magnolie
Forår sommer Artikel 

De grønne farver i naturen har fået ekstra klarhed og styrke efter kølige og regnfulde forårsdage. Alligevel kan man se planter i haverne, som er helt gule.

Det tydeligste eksempel er magnoliatræerne, som stadig blomstrer, men også er ved at have fuldt udsprungne blade. Især arten soulangeana har meget gule blade.

 

 

Læs mere:

Rabarber er et hit

rabarber1
Forår sommer Artikel 

Vi har stor succes med mange af de spiselige planter i haven, og én af klassikkerne, rabarber, har fået så stor succes, at det kan være svært at skaffe nok planter. Men det er nu heller ikke helt så nemt bare at producere rigtig mange rabarberplanter, fordi alle pludselig skal have rabarber i rækkevis, for måden den formeres på er lidt spidsfindig.

På to tidspunkter hvert år er det muligt at grave mindst 3 år gamle rabarberstokke op og skære rodklumpen igennem, så der er en synlig knop på hver del. Knoppen bryder langsomt frem og danner lange stængler med grønne blade.

 

Læs mere:

Krydderi fra haven

krydderurt
Forår  Artikel 

Hele vinteren har de friske krydderurter til maden været hjembragt fra supermarkederne, og måske er det bare undertegnende, der ikke får passet de sprøde planter godt nok, ellers er mængden af lys gennem vinteren for lav til at bibeholde almindelig vækst.

Faktum er, at holdbarheden er kort, og at planterne ofte dør efter få uger. Sådan er det ikke med de krydderurter, som vokser i min have. De er nu vågnet op til dåd med lækre friske nye skud, der er særdeles velsmagende.

Læs mere: