Du er her: Forside \ Artikler om haven

Sommertradition

sommerblomster01
Forår sommer Artikel 

Lige nu bugner dit havecenter med et meget stort og bredt udvalg af sommerblomster. De er alle rigtig smukke og giver alt ”det grønne” et farverigt løft. Sommerblomster hedder det, fordi planterne, der ofte kun holder ét år, blomstrer flittigt hele sommeren.

Mange handler den samme mængde sommerblomster ind, som de plejer – ja, faktisk vil de fleste endog købe nøjagtigt de samme farver og sorter, som sidste år.

 

 

 

Læs mere:

Få det nye sommermagasin gratis

haveglaeder sommer2015
sommer Artikel 

Sommeren er over os og snart starter skolernes sommerferie. Vi flytter måltiderne ud på terrassen og nyder havens mange blomster.

Det er højsæson for roser og stauder, så i denne sommerudgave af Haveglæder kan du få historien bag rosenforædlingen, få tips og idéer til hvordan man planter roser i krukker, og hvordan man lykkes med at kombinere roser og stauder i et bed.

 

 

 

 

Læs mere:

Tomatplanter i drivhuset

cherrytomater
Forår sommer Artikel 

Rigtig mange har nu både tomat- og agurkeplanter plantet ud i deres drivhuse, og i den nærmeste fremtid vil endnu flere se de først tomater og agurker blive dannet i forbindelse med blomstringen.

Har du været tidligt ude, vil nogle af de nederste blade allerede nu være gule og se kedelige ud – det skyldes de lave nattetemperaturer. Har du endnu ikke plantet ud, kan du sagtens nå det.

 

 

 

 

Læs mere:

Mangler planterne næring?

magnolie
Forår sommer Artikel 

De grønne farver i naturen har fået ekstra klarhed og styrke efter kølige og regnfulde forårsdage. Alligevel kan man se planter i haverne, som er helt gule.

Det tydeligste eksempel er magnoliatræerne, som stadig blomstrer, men også er ved at have fuldt udsprungne blade. Især arten soulangeana har meget gule blade.

 

 

Læs mere:

Rabarber er et hit

rabarber1
Forår sommer Artikel 

Vi har stor succes med mange af de spiselige planter i haven, og én af klassikkerne, rabarber, har fået så stor succes, at det kan være svært at skaffe nok planter. Men det er nu heller ikke helt så nemt bare at producere rigtig mange rabarberplanter, fordi alle pludselig skal have rabarber i rækkevis, for måden den formeres på er lidt spidsfindig.

På to tidspunkter hvert år er det muligt at grave mindst 3 år gamle rabarberstokke op og skære rodklumpen igennem, så der er en synlig knop på hver del. Knoppen bryder langsomt frem og danner lange stængler med grønne blade.

 

Læs mere:

Krydderi fra haven

krydderurt
Forår  Artikel 

Hele vinteren har de friske krydderurter til maden været hjembragt fra supermarkederne, og måske er det bare undertegnende, der ikke får passet de sprøde planter godt nok, ellers er mængden af lys gennem vinteren for lav til at bibeholde almindelig vækst.

Faktum er, at holdbarheden er kort, og at planterne ofte dør efter få uger. Sådan er det ikke med de krydderurter, som vokser i min have. De er nu vågnet op til dåd med lækre friske nye skud, der er særdeles velsmagende.

Læs mere:

Blomsterknolde

dahlia-candy eyes
Forår  Artikel 

Vi er nogen, som stadig er helt pjattede med georginer eller dahlia, som de også hedder. Man kan blive afhængig af at gå i haven hele sommeren og sensommeren efter store buketter af dahlia i alle mulige farver og former. Og det er nu, de første forberedelser skal ske.

I dit havecenter kan du købe knoldene netop nu. Måske har du også overvintrede knolde fra dit eget blomsterbed sidste år, men selv har jeg ikke særlig god succes med at overvintre knoldene, så jeg køber gerne en ny portion hvert forår.

 

Læs mere:

Hent det nye Haveglæder gratis

haveglaeder tidlig foraar20
Forår Artikel 

2015 er startet med saft og kraft fra havens mange planter. Vinteren har været skånsom og forårets kalden har længe lydt. Vi nyder de mange forårsbebudere i nabokvarterets haver, men hvordan kan vi selv bidrage til forårsfesten?

Læs i årets første nummer af Haveglæder om alle de skønne forårsblomster på både stauder, buske og træer. Få masser af tips og gode råd om havemøbler, forårsrengøring i drivhus og have samt en opskrift på at genetablere en grøn tæt plæne! Vidste du, at du sagtens kan nå at høste salat og radiser i bunden af dit drivhus inden tomatplanterne skal plantes ud? Læs meget mere om de mange tips, der gør din have langt mere udbytterig.

Ude i dit havecenter kan du her til påske hente det nye havemagasin, Haveglæder tidligt forår 2015, ganske gratis. Har du allerede downloadet vores app på din mobil, kan du nemt se, hvor det nærmeste ligger. Ellers finder du en liste her...

Rigtig god fornøjelse!

Indhold:

Forårets blomster
Påskeklokker er ikke kun for havenørder
Forårets skovhave
Det gule forår / Det rosa forår

Kom godt fra start
Sådan slipper du af med skvalderkål
Havemøblerne, haveredskaber og drivhus
Forårskur til græsplænen

De allerførste måltider fra egen have
Tyvstart dit drivhus
Så selv

haveglaeder tidlig foraar01

haveglaeder tidlig foraar02