Du er her: Forside \ Artikler om haven

Bind en krans

adventskrans
Efterår vinter Artikel 

Træer og buske står nøgne, og nu kommer alle de dejlige stedsegrønne planter til syne. Du kan faktisk bruge alle typer til dekorationer og kranse, og det gør altså ikke noget, at du klipper lidt.

Læs mere:

Gør klar til vinteropbevaring

skaermlilje
Efterår vinter Artikel 

Der er mange muligheder for at redde de planter, som vi ved ikke kan klare vinterens lave temperaturer.

Har du et drivhus i haven, vil middelhavsplanter som oliven, rosmarin og laurbær kunne klare de lave temperaturer, når de står beskyttet mod vinden.

Læs mere:

Stormvejrsblade

stormvejrsblade
Efterår Artikel 

Størsteparten af løvbladene har langt om længe løsnet sig og ligger i store bunker, hvor vinden har bragt dem. Nogle haveejere må finde sig i naboens blade, men betragter du bladene som gavnlige, går vreden hurtigere over.

Det sted i haven, hvor der er mest brug for blade er i køkkenhaven. Har du ikke sådan én, så er staudebedet et andet godt sted.

Læs mere:

En have i stilstand…

foraarsloeg
Efterår Artikel 

….. er en have i tilbagegang. Sådan vil mange haveentusiaster mene.

Det er ligesom livet; hvis vi ikke udfordres og får nye indtryk og input, vil vi ikke udvikle os og går i stå. En del af de planter, som jeg plantede for ti år siden, har jeg måttet skille mig af med igen.

Enkelte groede aldrig rigtig til – de var måske plantet et forkert sted. Andre døde i de hårde vintre, men andre igen blev spist af de f…… mosegrise.

Læs mere:

Æbletid - agurketid

aebler-efteraar
Efterår Artikel 

Man kan næsten ikke åbne dagens avis uden at der er store og lange reportager om æbler. Om det skyldes, at der ikke er så meget andet at skrive om (agurketid), eller om det blot er et udtryk for, at æbler betyder meget for mange mennesker, er ikke lige til at sige. Dog er jeg sikker på, at rigtig mange danske hus- og haveejere dyrker mindst ét æbletræ i deres have.

Læs mere:

Lunt og smukt

plantetid
Efterår Artikel 

Vejret kan vi ikke tillade os at klage over. Sjældent har en sensommer og et efterår leveret så mange brugbare udetimer, som det er tilfældet i år. Selv om fyringssæsonen startede 1. oktober, vil mange kunne mærke, at radiatorerne er langt fra en fuldtidsstilling og forbruget af fyringsolie eller gas minimal.

Læs mere:

Gød buksbom og afrikansk stjerneskærm

skaermliljer
Efterår Artikel 

Det er måske nogen tid siden du sidst har haft gødningsposen fremme, men nu skal du til det igen.

Buskbom, der gennem hele foråret og sommeren har udviklet ny vækst, som du måske tilmed har trimmet med hæksaksen, kræver gødning netop nu.

Læs mere:

Ny græsplæne?

graesfroe
Efterår Artikel 

Du kan med fordel så nyt græs nu og frem til midten af oktober måned. Jordens temperatur og fugtighed er helt optimal her i starten af efteråret og vil give dig et flot resultat.

Arbejdet med at så er ikke ret stort, men skal du starte helt forfra på jord, som ikke tidligere har været plæne, kræver det lidt mere tid.

Læs mere: