Du er her: Forside \ Artikler om haven

Rosens dag

roses06
Sommer Artikel 

Sidste søndag i juni måned var det ROSENS DAG. Det blev flittigt fejret i alle landets rosenkredse i Danmark. I år faldt ROSENS DAG d. 29. juni, og mange steder var der fest i private haver, i havecentre og offentlige rosenhaver.

Du kan sagtens plante roser i haven nu – og planterne er rigtig flotte i dit havecenter, der netop nu har et meget bredt sortiment at tilbyde.

Læs mere:

Stikkelsbærmarmelade

stikkelsbaersyltetoej
Sommer Artikel 

I vores have spises de fleste stikkelsbær direkte fra busken af den yngre generation, mens ”vi gamle” helst spiser bærrene i tilberedt tilstand. Især som tilbehør til pandekager med vaniljeis, er det en udsøgt fornøjelse at hælde lidt stikkelsbærmarmelade over.

Læs mere:

Ferien er nær

ferieklar
Sommer Artikel 

Studenterne springer ud og skoleeleverne holder afslutningsfester og komsammen. Et helt år med masser af læring er ved at være slut og en tiltrængt ferie står for døren.

Virksomhederne i Danmark har planen for ferieafholdelse klar, og det har vi også i dit lokale havecenter. MEN vi holder ikke ferielukket, så kig bare forbi, hvis du mangler lidt græsfrø, jord til en krukke, friske jordbærplanter eller en gave/et gavekort til en af sommerens mange fester.

Læs mere:

Rododendron – jord, vand og næring

rhododendron-blomstrer
Sommer Artikel 

Har du allerede et rododendronbed, ved du allerede, hvor meget beundring det får hvert forår og forsommer, når de forskellige sorters blomster springer ud. Den store variation i farver, former og størrelser på planter er til at fare vild i, når man skal vælge nye planter til haven.

Men hvordan opnår du, at bedet fortsat ser lige så prægtigt ud?

Læs mere:

Sommerbeskæring af vin

bekaering-vin
Sommer Artikel 

Selvom vejret lige nu er slået over i lidt køligere temperaturer, er der stadig mange opgaver i drivhuset. Er du træt af at fjerne ukrudt, slå græs eller hyppe kartofler, så gå i derind med beskæresaksen og klip vinstokken.

Læs mere:

Udfordringer med pæoner

myrer-i-paeon
Sommer Artikel 

Det er nu, at opvarmningen til årets pæonflor er i gang. De største blomsterknopper fra bonderoserne Paeonia officinalis er farvevisende og i lune egne udsprunget, mens silkepæonerne Paeonia lactiflora lige skal have et par uger mere.

Men hvorfor er der tissemyrer i pæonerne? Normalt er myrer en indikator for, at der er bladlus i planterne. Myrerne suger honningdug ud af lusenes bagende. Det er ikke tilfældet hos pæoner.

Læs mere:

Spis det danske nationaltræ

boeg
Sommer Artikel 

Bøgen er vores nationaltræ, og lige nu står de lange nye skud friske og grønne. Også bøgehækkene er fuldt udsprungne, og de bløde, hængende skud synes at kalde på årets første hækklipning. VENT med det!

Først og fremmest har de nye skud brug for at blive hårde og hærdede – og ikke mindst at have lov til at vokse færdigt.

Læs mere:

Udplantning og såning

udplantning
Forår Artikel 

Jordens temperatur er nu så høj at du kan så alle afgrøder – også bønner, som er noget af det seneste. Udplantning af sommersquash, kålplanter, salat og sommerblomster er det også tid til nu. Har jorden i køkkenhaven ligget klar de sidste 3 – 4 uger, vil der være et fint grønt skær af alle ukrudtsplanterne. Brug en kultivator, skuffejern eller en rive til at vælte det. Lad det ligge og tørre et par dage og gå stykket efter for de planter, der stadig er levende.

Læs mere: