Du er her: Forside \ Artikler om haven

Gød buksbom og afrikansk stjerneskærm

skaermliljer
Efterår Artikel 

Det er måske nogen tid siden du sidst har haft gødningsposen fremme, men nu skal du til det igen.

Buskbom, der gennem hele foråret og sommeren har udviklet ny vækst, som du måske tilmed har trimmet med hæksaksen, kræver gødning netop nu.

Læs mere:

Ny græsplæne?

graesfroe
Efterår Artikel 

Du kan med fordel så nyt græs nu og frem til midten af oktober måned. Jordens temperatur og fugtighed er helt optimal her i starten af efteråret og vil give dig et flot resultat.

Arbejdet med at så er ikke ret stort, men skal du starte helt forfra på jord, som ikke tidligere har været plæne, kræver det lidt mere tid.

Læs mere:

Sommerbeskæring

aeblebeskaering
Efterår Artikel 

Æbletræerne står flotte med mange frugter. Har du husket eller nænnet at tynde ud i antallet af æbler på grenene, vil du kunne høste store flotte æbler, der nemt konkurrerer med de flotte æbler i butikkerne.

Mange haver har ikke plads til fuldt udvoksede og naturligt voksende træer, som derfor er beskåret for at give plads, men også for at give luft i træet.

Har du godt luftskifte i din trækrone, vil mængden af svampesygdomme og insektangreb også være mindre.

Læs mere:

Succes med tulipaner

tulipanloeg
Efterår Artikel 

Selv om havesæsonen slet ikke er ovre, er det allerede nu, du skal tænke på næste år. Forårsløg som tulipaner, krokus, påskeliljer, vintergækker og hyacinter skal nemlig i jorden nu.

Forårsløg kan du lægge mange forskellige steder i haven. I staude- og rosenbede, midt i græsplænen eller i krukker. Forårsløgene er rigtig forårsbebudere og afhjælper de lidt triste forårsbede godt.

Overvejer du at lægge løg i græsset, bør det kun være de meget tidligtblomstrende løg som vintergækker og krokus, da de jo gerne skal være færdige med at blomstre inden græsset skal slås.

Læs mere:

Havens Dag 2014: Sans for haven

havensdag-plakat
Sommer Efterår Artikel 

Sans for haven – most og saft fra havens frugter og bær

Selvforsyning og nærvær er begreber, der er oppe i tiden, og det agter de danske havecentre at følge op på, når de d. 14. september 2014 afholder Havens Dag.

Interessen for at dyrke egne afgrøder har gennem de seneste år været stor, og den store glæde ved selv at dyrke afgrøder smitter over hækken til naboen, som også vil prøve kræfter med dyrkningen af sprøjtefrie, fuldt modne frugter og bær.

De danske havecentre oplever stor interesse for de mange spiselige planter, man selv kan dyrke i haven, så dette års tema til Havens Dag afspejler helt klart den virkelighed alle med ”jord under neglene” befinder sig i.

Læs mere:

Hent Haveglæder gratis

haveglaeder efteraar2014
Efterår Artikel 

Danske Havecentre har netop udgivet årets tredje magasin, Haveglæder Efterår 2014. I dette nummer af Haveglæder kan du blive inspireret af glødende stauder til både forår, sommer og efteråret, lære at lave din egen most, blive informeret om beskæringer netop nu og både læse om havearkitektens bud
på en interessant have og Ritt Bjerregårds økologiske frugtplantage.

Læs mere:

Plant nye jordbærplanter

jordbaerplanter
Sommer Efterår Artikel 

En jordbærplante giver højeste udbytte, når den er to eller tre år gammel, derefter går det ned ad bakke med mængden af bær. Du skal derfor forny dit jordbærbed hvert tredje år. Det kan gøres i ét hug, men så vil du mangle bær det første år efter udplantningen.

En anden metode er at udskifte 1/3 af dine planter eller rækker hvert år.

Læs mere:

Klatrehortensia

klatrehortesia
Sommer Artikel 

En af årstidens mest opsigtsvækkende planter er klatrehortensia.

På latinsk hedder den Hydrangea anomale ssp. petiolaris – et noget langt navn til en af havens planter, som man bare må eje. Fuldstændig ukompliceret at passe. Den skal hverken beskæres, bindes op eller gødes specielt.

Læs mere: