Du er her: Forside \ Artikler om haven

Kalenderen passer

plantning
Forår Artikel 

For en gang skyld passer det - årskalenderen viser forår og det stemmer overens med haven netop nu. Erantis og vintergækker stå smukt i de ældre haver. Det pibler op af jorden med små staudespirer, de tidligste blomstrende buske blomstrer næsten, ja selv ukrudtet har fuld kraft frem.

I modsætning til andre forår, er dette virkelig et forår, hvor man rigtig kan få plantet med god samvittighed.

Læs mere:

Tilplantning af krukker

krukke02
Vinter Forår Sommer Efterår Artikel

Trin for trin opskrift på, hvordan man tilplanter sine krukker. Lige fra valg af krukke, til valg af jordindhold og til, hvordan man lettest kommer til at passe alle de dejlige krukker.

Læs mere:

Redskabspleje

redskaber-vinter
vinter Artikel 

Året afsluttes ofte med hovedrengøring af hjemmet, så julens gæster kan føle sig ekstra velkommen. Udvid oprydningen og rengøringen til også at omfatte havens småmaskiner og redskaber.

Læs mere:

Julegaven

julegave
vinter Artikel 

Er du helt på herrens mark, når du skal finde en gave til din familie og venner, så er løsningen måske at finde i dit havecenter. Det er nemlig langt fra kun hækplanter, som du her kan købe.

Læs mere:

Beskær vin og blåregn

beskaering-af-vin02
vinter Artikel 

Hvis du trænger til at stresse af midt i julens mange aktiviteter og mængder af mennesker, der med panik i øjnene skal handle gaver, pynt og mad ind, så gå i haven et par timer. Vejret er mildt – så mildt, at beskæringsarbejdet sagtens kan udføres på enkelte planter.

Læs mere:

Bind en krans

adventskrans
Efterår vinter Artikel 

Træer og buske står nøgne, og nu kommer alle de dejlige stedsegrønne planter til syne. Du kan faktisk bruge alle typer til dekorationer og kranse, og det gør altså ikke noget, at du klipper lidt.

Læs mere:

Gør klar til vinteropbevaring

skaermlilje
Efterår vinter Artikel 

Der er mange muligheder for at redde de planter, som vi ved ikke kan klare vinterens lave temperaturer.

Har du et drivhus i haven, vil middelhavsplanter som oliven, rosmarin og laurbær kunne klare de lave temperaturer, når de står beskyttet mod vinden.

Læs mere:

Stormvejrsblade

stormvejrsblade
Efterår Artikel 

Størsteparten af løvbladene har langt om længe løsnet sig og ligger i store bunker, hvor vinden har bragt dem. Nogle haveejere må finde sig i naboens blade, men betragter du bladene som gavnlige, går vreden hurtigere over.

Det sted i haven, hvor der er mest brug for blade er i køkkenhaven. Har du ikke sådan én, så er staudebedet et andet godt sted.

Læs mere: